1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Karácsonyra készítettek díszeket az iskolában

Minden évben az első adventi vasárnap előtti szombaton kézműves foglalkozásra várják a gyerekeket és a szülőket, a nyárlőrinci általános iskolába. Ezúttal is mintegy százötvenen vettek részt a szebbnél szebb díszek, koszorúk elkészítésében.

 

Az intézmény valamennyi tanára segédkezett abban, hogy a gyerekek minél változatosabb és szebb díszeket és koszorúkat tudjanak elkészíteni. Természetesen több szülő is segített, főleg a kisebb gyerekeknek. Három tanteremben folytak a munkák, ahol változatos dolgokat lehetett megvalósítani. Nagy sikere volt az adventi koszorúnak, az üvegmatrica festésnek, a cserépből készült rénszarvasnak, a tobozból készített fenyőfának, a képeslapnak, valamint az ajtódísznek, ami spatulából készült és dekupázs technikával díszítették.

Amint az Tóthné Nagy Ilona tanárnő elmondta, az iskola szülői munkaközössége, a könyvtárral együtt minden évben megszervezi a kézműves foglalkozást, amire mindig sokan jelentkeznek. Az anyagi hátteret a polgármesteri hivatal biztosítja. Az elkészült díszeket, koszorúkat természetesen mindenki hazavihette.