1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Meggyújtották az első gyertyát

Szorgos kezek már vasárnap kora délután hozzákezdtek a falu koszorújának elkészítéséhez. Öt órára kellett kész lenni, de már négy órakor minden a helyén volt.

 

Az elmúlt évben először készítettek karácsony előtt adventi koszorút és betlehemi jászolt Lakiteleken, a művelődési ház előtti parkban. Ebből szeretnének hagyományt teremteni, ezért ebben az évben is, az adventi vasárnapokon különböző programokkal készül az önkormányzat. Ennek első jele a koszorúkészítés volt, amit Virágné Búzás Ilona vállalt magára. Az ő keze alá dolgoztak a „segédek”. A művelődési ház előtti bejárót is ezüstfenyővel díszítették, és a fénytechnika is elkészült. Bent a művelődési házban, szorgos asszonyok kenték a zsíros kenyeret, amire piros aranyat és lila hagymát tettek. A meleg tea és a forralt bor pedig arra várt, hogy pohárba öntsék.

Öt órakor Zobokiné Kiss Anita polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, hogy nehéz éven vagyunk túl, de most már az ünnepre kell készülni. Karácsony a szeretet ünnepe, mindenki gondoljon erre és hagyja háta mögött a rosszat, ami esetleg vele történt. Ezt követően Kókai Géza református tiszteletes osztotta meg adventi gondolatait az ünnepre készülőkkel, majd meggyújtotta az első gyertyát. A Szivárvány Óvoda Napsugár csoportjának műsora mindenkinek tetszett. Az apróságok igazán remekül adták elő azt, amit Nagy Judit óvó néni megtanított velük. A műsor után is lehetett még teát és forralt bort inni, zsíros kenyeret enni, és természetesen beszélgetni.