1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Bekerült a Nemzetközi Veterán Kerékpár Szövetség kiadványába

A tiszakécskei Halápi Sándor is szerepel a kanadai Nemzetközi Veterán Kerékpár Szövetség kiadványában, amelyben angol, német és francia nyelven mutatkozik be a nemzetközi közönségnek.

A Magyarországon már elismert és hírnevet szerző sportembert már egészen fiatalon megbűvölte a kerékpár, és ez odáig vezetett, hogy világbajnoki címét is ennek köszönheti, amit nem egy átlagos kétkerekűvel, hanem velocipéddel szerezte. Ezzel az eredményével a nemzetközi szakma elismerését is kivívta. Versenyzőként és szervezőként példamutató teljesítményével a hazai és nemzetközi kerékpározást szolgálja. Nem véletlenül lett a szövetség magyarországi képviselője. A kiadványban való szereplésre Glen Norcliffe, a The International Veteran Cycle Association (IVCA) volt elnöke kérte fel.

Ez a nemzetközi csapat olyan, mint egy család, szinte mindenki ismer mindenkit, és az évenkénti találkozók mindig örömet jelentenek mindenki számára, nyilatkozta Halápi Sándor. 2007. óta vagyok tagja és magyarországi képviselője a nemzetközi szövetségnek. 2014-ben lakhelyemen, Tiszakécskén rendeztük meg a 34. találkozót, amire 18 országból jöttek résztvevők. Nagyon pozitív volt a külföldiek részéről a rendezvény megítélése, nagyon jól érezték magukat. 2017. május 24-28. között az első kerékpár és futógép (dresine) szabadalmaztatásának 200. évfordulója alkalmából találkozót rendeznek Karlsruhe-ben, ahol természetesen Halápi Sándor is képviselteti magát.