1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Ifjú néptáncosok és citerások a színpadon

Minden évben karácsony előtt mutatják be a lakiteleki fiatal néptáncosok és citerások, hogy mit tanultak az évben. Ezúttal is sokan voltak kíváncsiak arra, hogy ropják, és hogyan tudják a gyerekek a citerát megszólaltatni.

 

A művelődési ház nagy termében szülők, nagyszülők és iskolatársak várták azt, hogy bemutatkozzanak az ifjú néptáncosok és citerások. Ezúttal is bizonyították Sallai András, Sallainé Győri Csilla valamint Vadas László és Kapuvári Eszter tanítványai, hogy érdemes táncot és zenét tanulni. Először az őszköszöntést azon belül a szüreti mulatságot mutatták be, azután következett a Dömötör nap azt követte az András nap és végül a karácsonyhoz Jézus Krisztus születéséhez kötötték a programot. A kifejező zene és tánc egyeztetve adta azt a hangulatot, amit csak ilyenkor karácsony előtt lehet tapasztalni. A jól megkoreografált tánc ahhoz illő zene és a citera egy igazi élményt jelentett a nézőknek.

A felkészítőknek nem volt egyszerű a dolguk, mert a legkisebbek még nagyon fiatalok, de a színpadon mutatott teljesítményük alapján, már azt mutatta, hogy számolni kell velük, hogy ha továbbra is így folytatják. A közel másfél órás program élményt nyújtott azoknak, akik részesei lehettek a műsornak. A program végén a fiatalok megköszönték felkészítőiknek az áldozatos munkát. Sallainé Győri Csilla egy kis szeretetvendégségre is meghívta ifjú táncosait.