1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Első alkalommal nyílt babakiállítás a településen

Melegné Borbás Zsuzsanna babakészítő szerint „A babáknak két lelkük van, de lehet, hogy három. Az egyiket a készítője lehelte belé, a másikat a kislány, aki játszott vele, a harmadikat pedig a gyűjtő, aki szereti és megbecsüli.”

 

A tiszaalpári művelődési ház kamaratermében dr. Menyhárt Anett jegyző köszöntötte azokat, akik részt vettek az első alkalommal megrendezett babakiállítást, majd átadta szót Török Józsefné helyi magángyűjtőnek. Amint azt Babika elmondta, a kiállításon összesen 213 baba látható. Felföldi Mária, szintén tiszaalpári gyűjtő, saját maga által tervezte illetve varrta a ruhákban látható a barbie, és plasztik babákat. Szecskó Márta budapesti gyűjtőnek több száz porcelán sorszámozott babája van, amelyek Angliából, Németországból, Franciaországból és az Egyesült Államokból származnak. Közülük számos baba elismert babakészítő alkotása, melyeknek kézi festéssel adta meg az arc karakterét. Ezekből vásárolni is lehetett. Török Józsefné népviseletbe öltöztetett porcelánbabákat állított ki. Amint azt elmondta, azok nem eladók, még szeretné tovább gyűjteni őket. A babák egy részét vásárolta, más részét kapta. Amint azt elmondta még, hagyományt szeretnének teremteni a kiállításból.

Mivel dr. Menyhárt Anett pontosan ezen a napon ünnepelte kerek számú születési évét egy babát kapott ajándékba. A jegyző asszony viszont emléklappal és egy cserép virággal köszönte meg a kiállítóknak, hogy a településen állították ki babáikat