1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

A város közösségeiért díjat vehetett át a népszerű tanár

A Mindenki karácsonya elnevezésű program keretében a Fourtissimo fúvós együttes adott koncertet a művelődési központban, majd átadták a Tiszakécske Közösségeiért díjat. Ezt követően Kocsis Tibor énekest láthatták az érdeklődők. A 2016-os évben az Arany János Művelődési Központ dolgozói egyhangúlag úgy döntöttek, hogy az intézmény által alapított Tiszakécske Közösségeiért díjat Maros Miklós pedagógusnak adományozzák, Tiszakécske közösségeiért végzett sok éve tartó, kitartó, türelmes, önzetlen munkája elismeréséül, mellyel a fiatalok szabadidős tevékenységét segíti és szervezi.

 

Maros Miklós középiskolai tanár évek, évtizedek óta meghatározó alakja a település kulturális életének. Mindig arra törekedett, hogy a fiatalok közösségben, együtt alkossanak, ne csak passzív szemlélői legyenek a kulturális életnek, hanem vegyék ki a részüket a programok megvalósításából. A művelődési központ dolgozói szerint, napjainkban, az okos telefonok és az elmagányosodás világában egyre fontosabb, hogy az ilyen emberek hasznos tartalmat adjanak a fiataloknak. Maros Miklós tanítványaival mindig az élen járt, ha irodalmi műsort kellett a színpadra állítani, de hosszú évek óta különféle zenei formációk oszlopos tagja is. Zenésztársai mindig nagy örömmel meséltek a vele való együttműködésről, a művelődési központ munkatársai pedig mindig számíthattak rá, ha fellépőt vagy műsort kerestek egy-egy városi rendezvényre. Mindig az értékes élőzene felé kormányozta az arra kapható fiatalok ízlését, elindítva őket azon az úton, ami későbbi életük során a zene szeretetének köszönhetően számos pozitívummal felvértezett. Korábban Békasó nevű zenekarával nagy hangsúlyt fektetett Buda Ferenc Kossuth-díjas költő verseinek megzenésítésére is. Jelenleg is aktívan zenél barátaival a Spontán Blues Band nevű zenekarban, amellyel legközelebb február 4-én a művelődési központban megrendezett Underground Esten lép fel. Maros Miklós munkahelyén a Móricz Zsigmond Gimnáziumban is sok diákot kormányoz eredményesen az irodalom, a kultúra és a minőségi zene irányába. Korábban igazgatói évei alatt felejthetetlen Móricz Napok zajlottak az intézményben. Az egy hetes, diákigazgató választás izgalmaival spékelt MÓZSINÁkról pedig, a mai napig legendákat zengnek az egykori diákok.

A díjat, amit Skultéti Árpád lajosmizsei művész készített, Tapodiné Máté Ilona, az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár igazgatója adta át Maros Miklósnak a Mindenki Karácsonya elnevezésű rendezvényen.