1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Falukarácsony a sportcsarnokban

A hagyományokhoz híven az általános iskola tornacsarnokában tartották meg Nyárlőrincen a Falukarácsonyt, ezúttal is telt ház előtt.

 

Az érkezőket a bejáratnál meleg teával, forralt borral, mákos és diós bejglivel, valamint mézeskaláccsal fogadták. Ez utóbbit Túri Tibor ajánlotta fel, aki már nem egy alkalommal tett tanúbizonyságot arról, hogy támogatja a nyárlőrinci rendezvényeket. Először Ágoston atya osztotta meg ünnepi gondolatait, és gyújtotta meg az adventi koszorún a negyedik gyertyát, majd Pénzváltó István szólt a jelenlévőkhöz. A polgármester elmondta, ünnepekre mindenkinek szüksége van. Hétköznap azért dolgozunk, hogy mindent megadjunk a testnek, ünnepnapokat pedig azért ünnepelünk, hogy tápláljuk a lelkünket, mert a lelkünknek is szüksége van táplálékra. Nem is ritkán, hanem gyakran.

A műsorban elsőként a kiskunfélegyházi Padkaporos táncegyüttes lépett a színpadra, akik először egy betlehemi műsorral kedveskedtek a nézőknek, majd pedig táncoltak. Ezt követően Zöldi Kovács Máté első osztályos tanuló mondott mesét. A fiatalember nem csak elmondta, de el is játszotta, kezeivel mutatta miről is beszél. Hatalmas tapssal jutalmazták produkcióját. A műsorban felléptek még a Brill Art Stúdió táncosai, és Aradi Imre a kecskeméti Katona József Színház színésze.

Nyárlőrincen nem telik el úgy falukarácsony, hogy ne köszöntsék azokat, akik sokat tettek a településért az adott évben. Őket külön köszöntötte a polgármester és ajándékokat adott át nekik. Ahogy az évente lenni szokott, a képviselő-testület elismerésben részesíti azt, akinek nem csak az éves munkáját, hanem a több évtizedest ismerik el. Ebben az évben Vargáné Farkasházi Orsolya kapta meg a Nyárlőrincért Kitüntető díjat. A Falukarácsony alkalmával köszöntik azokat is, akik betöltötték 85 évüket. Ebben az évben negyvenkettő ilyen polgár él a településen. Az önkormányzattól ajándékcsomagot kaptak, amit az Egészségügyi és Szociális Bizottság tagjai adtak át a jelenlévőknek. Akik egészségügyi okból nem tudtak jelen lenni, azoknak is eljuttatták az ajándékot. Pénzváltó István köszönetet mondott azoknak is, akik a karácsonyi előkészületekben segítséget nyújtottak. A Falukarácsony közös énekléssel fejeződött be.