1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Három és fél kilométer hosszú kerékpárút épül

Régi vágyuk valósulhat meg a kerékpárral közlekedőknek. Ebben az évben elkezdődhet és be is fejeződhet a Tiszakécske-Kerekdomb és Lakitelek közötti kerékpárút.

 

A kerékpárút építésével kapcsolatos megbeszélést tartottak a községházán. A tanácskozáson az önkormányzat munkatársain kívül jelen volt a tervező, az érintett szakhatóságok, tömegközlekedési szolgáltatók, közútkezelők, valamint a területet igénybevétellel érintett ingatlan tulajdonosok képviselői. A megbeszélésen szó volt az építési engedély feltételeinek megtárgyalásáról. Az érintettek elmondhatták kérdéseiket, amire választ is kaptak, és megtekinthették a terveket. Akinek valamilyen problémája volt az személyesen is megbeszélhette az illetékes szakemberrel. A tanácskozáson elhangzott, hogy 3650 méter hosszú és két és fél méter széles lesz a kerékpárút. A beruházás megvalósítására 240 millió forintra adott be pályázatot a lakiteleki önkormányzat.

A munkálatokhoz ebben az évben kezdenének hozzá és év végéig szeretnék is befejezni. A kerékpárútból ötszáz méteres szakaszt csak akkor építenének meg, amikor az M44-es főút épül, mivel az ott dolgozó gépek tönkretennék az utat. Addig azon a szakaszon kivezetnék a kerékpárosokat a 4625-ös számú útra. A 44-es főútnál aluljárót építenek majd és azon haladhatnak át a kerékpárosok. Egy vasúti átjáró is érinti a szakaszt, ott fénysorompót fognak építeni, a Tasi érnél pedig egy átereszt. A kerékpárút alapja zúzott kő lesz, amire kétrétegű aszfalt burkolat kerül. A megbeszélés után az érintett és esetleges problémás területeken helyszíni bejárást is tartottak a szakemberek a tulajdonosok közreműködésével.