1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Jégpálya készült a sportpályán

Ma szombaton délelőtt már igénybe vehették a korcsolyázók azt a jégpályát, ami a Lakiteleki Torna Egylet sportpályáján készült.

 

Az egyesület alelnökének Terjéki Ferencnek támadt az az ötlete, hogy a sportpálya területén, az egykori salakos pályán lehetne korcsolya pályát kialakítani. Az ötletét az egyesület vezetése, valamint az önkormányzat is támogatta, így szerdán elkezdődhetett a pályaépítése. Először a Laki-Gazda kft. munkatársai megtisztították hótól a területet. A letakarított hóból készítettek palánkot, hogy a víz ne folyjon el. Ezt követően mehetett rá a víz, délutánonként és kora este, több órán keresztül. Három napon keresztül hizlalták a jeget, hogy korcsolyázásra alkalmas legyen. Szerencsére az éjszakai mínuszok megtették a hatást, és stabil, pályát sikerült kialakítani. Igaz, két helyen, a pálya bal oldali elején és a jobb oldali végén magasabb a talajszintje, így oda nem sikerült vizet juttatni. Ennek ellenére szombaton délelőtt már ki lehetett próbálni. Kecskés István és gyermeki voltak az elsők, akik a pályára léptek. Délután már többen korcsolyáztak rajta és mindenki jó szívvel fogadta az önkormányzat és az egyesület kezdeményezését.

A tervek szerint hétköznapokon 14 órától húsz óráig, szombaton és vasárnap pedig kilenc órától húsz óráig (mivel villanyvilágítás is van), lehetne használni a jégpályát. Az egyesület azt is tervezi, hogy meleg teát és forralt bort is biztosít majd a korcsolyázóknak a székházban, ahol melegedni is lehet. A pályát mindenki ingyen, saját felelősségére veheti igénybe!