1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

A Pótszéktársulat nagy sikerű előadása

Szép számban jelentek meg a nyárlőrinci művelődési házban a színház kedvelő helyiek egy egyedi, vidám előadásra, melyet a Pótszéktársulat mutatott be és adott elő az érdeklődőknek.

 

A társulat sokak számára ismerős lehet, hiszen Kecskeméten már több telt házas darabot adtak el, akárcsak több, környékbeli településen. A Nyárlőrincen színpadra állított mű címe „Helyet az ifjúságnak”. A darabot már nagy sikerrel adták elő korábban Kecskeméten is.

A harmincas években játszódó komédia rendkívül sok humorral megtöltve repíti vissza a nézőket a korszakba. A darab rövid története. A nagy világválság után a Mitrópa bank elnöki osztályára befészkeli magát egy munkanélküli, diplomás fiatalember. Nem létező álügy megteremtésével, kihasználva a hatalmas duzzadt szervezet vakságát, a munkanélküliségtől rettegő alkalmazottak és a bankvezérek felszínes ismereteit, önmagának állást, a banknak pedig „munkát” teremt. Egy máig ható igazság tárult elénk, a papír hatalma létező és nem létező dolgok felett. Minden szereplő egy különleges jellem sok humorral vagy annak hiányával volt felfegyverezve. Unatkozni nem lehetett, hiszen olyan vígjátékot láthatott a közönség, ahol minden pillanatban történt valami hihetetlen, ám mégis valós alapokon álló esemény.

Mind a díszletek, a ruhák, a zenei betétek hűen adták vissza a kor hangulatát. A darab humora kiegyensúlyozottan oszlott meg és érvényesült a különféle jelenetekben, legyen az vizuális, vagy éppen szóbeli jellegű. Természetesen mindehhez nélkülözhetetlen volt a kiváló rendezés, a gondosan kialakított díszletek, valamint az összeszokott és jól együttműködő fellépő gárda, akik egytől-egyig kiváló színészi kvalitásokkal rendelkeztek. Nem is lehetett panasza a közönségnek sem, hiszen nevetésben nem volt hiány és vastapssal búcsúztaták a színészeket az előadás végén.

Köszönet a kiváló darabot rendező Gulyás Lászlónak, valamint a szereplőknek: Mogyoró Zsanettnek, Kovács Krisztiánnak, Zum Erikának, Gulyás Lászlónak, Nyitrai Brigittának, Tolnai Ottónak, Varga Lászlónak, Király Katának és Bunyik Tamásnak. Feledhetetlen élménnyel gazdagították az érdeklődő közönséget.