1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Sommelier bajnokság Kecskeméten

Az eddigi gyakorlattól eltérően ebben az évben nem Budapesten, hanem Kecskeméten rendezték a Magyar Sommelier Bajnokság elődöntőjét, melynek a Hotel Aranyhomok adott otthont.

 

A program a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, a Magyar Sommelier Szövetség és a Duna Borrégió Borút Egyesület szervezésében került megrendezésre. Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei önkormányzat alelnöke köszöntőjében elmondta: a régió borászata óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedek alatt, s a borfogyasztás ma már a kultúra szerves részévé vált. A megyei önkormányzat minden lehetőségével és eszközével igyekszik felkarolni a régió bortermelőit, hogy a számukra méltó figyelmet és elismerést megkaphassák mind a szakma, mind a fogyasztók részéről. Köszöntő beszédet mondott még Koch Csaba, a Duna Borrégió Borút Egyesület elnöke és Slezsák Zoltán, a Magyar Sommelier Szövetség Elnöke is.

A bajnokság célja, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson a vendéglátás azon dolgozóinak, akik a sommelier szakmában dolgoznak vagy a sommelier szakma a munkakörük része. A rendezvényen nemcsak szakemberek, hanem bárki részt vehetett, aki szeretett volna a szakma rejtelmeibe betekintést nyerni. A hét versenyző délelőtt írásbeli tesztet oldott meg, délutáni feladatai közé pedig a dekantálás, borleírás, valamint bor és ételpárosítás tartozott.

A verseny alatt a régió tíz borásza is bemutatkozott borkóstolóval egybekötött borbemutatóval.