1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Jól szerepeltek a Nyárlőrinci zsiványok

Az Értékőrzők Bács-Kiskunban verseny megyei döntőjét a Lakiteleki Népfőiskolán rendezték meg. Az általános iskolások közül nyolc csapat jutott be a megyei döntőbe, köztük a Nyárlőrinci zsiványok.

 

Nem volt egyszerű a felkészülés, mert a hungarikumok mellett az összes, a megyei értéktárba felvett nemzeti értékkel is meg kellett ismerkedniük a versenyzőknek. De a tárgyi tudás sem volt elegendő: az általános iskolás diákoknak ügyességükről, kreativitásukról is számot kellett adniuk.

A megyei döntőt két forduló előzte meg. A jelentkező 42 csapatból nyolc vehetett részt a döntő délelőttjén, majd délután már csak a legjobbnak bizonyult 4 csapat mérkőzhetett egymással. A feladatok igen változatosak voltak. Készíteni kellett plakátot, termékreklámot, voltak villámkérdések, activity, sorverseny, meseírás, és más izgalmasnál izgalmasabb feladat. A verseny végén rövid táncházzal vezethették le a feszültséget a versenyzők. A szurkolók a feladatok közben kosarat fonhattak, illetve kipróbálhatták, hogyan lehet kalocsai mintát falra pingálni.

A verseny végeredménye: 1. helyezett 33 ponttal Verebek (Soltszentimre) - KT Bem József Általános Iskola Soltszentimrei Általános Iskolája. 2. 31 ponttal Mizsei óriások (Lajosmizse) - Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskola. 3. 28 ponttal Leánykák (Csólyospálos) - Csólyospálosi Általános Iskola. 4. 26 ponttal Nyárlőrinci zsiványok (Nyárlőrinc) - Lakiteleki Eötvös Általános Iskola Buzás János Tagintézménye.

Az 5. helyezett csapatok, melyek a délutáni fordulóba már nem jutottak be: Anonymus (Fülöpszállás) - KT Bem József Általános Iskola Herpai Vilmos Általános Iskolája, Töltési hatos (Császártöltés) - Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola, Aranycsapat (Kiskunmajsa) - Kiskunmajsai Arany János Általános Iskola és EGYMI, Bácsalmási értékőrzők (Bácsalmás) - Bácsalmási Körzeti Általános Iskola és AMI Bácsalmási Vörösmarty Mihály Általános Iskolája.

Az első helyezett Verebek csapat képviseli megyénket az országos döntőben.