1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Óvodások és óvó nénik is jelmezbe öltöztek

Az óvodás szülők mindig nagy gondot fordítanak arra, hogy milyen jelmezbe öltöztessék csemetéjüket. A lehetőségek a végtelennel egyenlők.

 

A nyárlőrinci óvoda már régen kinőtte saját intézményét, amikor egy nagyobb rendezvényt akar megvalósítani. A farsangi mulatságukat is a művelődési ház nagytermében tartják már évek óta. Ott van annyi hely, hogy elférnek a gyerekek, szülők és nagyszülők is. A játékról pedig az óvó nénik gondoskodnak. A hagyományokhoz híven, először a csoportok külön-külön mentek fel a színpadra, hogy a gyerekek bemutassák, milyen jelmezt öltöttek magukra. Változatosságból nem volt hiány. Szinte nem volt két egyforma jelmez, ez pedig a szülők dicsérete. Kreatívabbnál kreatívabb ötleteket találtak ki. Felsorolni is sok volna milyen jelmezben díszelegtek a gyerekek. Akadtak köztük bátrak, ők már régebb óta járnak óvodába, de olyanok is, akik még nem régen lépték át az intézmény küszöbét.

A jelmezes bemutató után az óvó nénik mutatkoztak be. Ők is jelmezt öltöttek, és egy orosz népmesét mutattak be, ami a répáról szólt, a gyerekek nagy örömére. Az óvó nénik szereplése után játékok következtek, amiből a szülők gyermekeikkel együtt vették ki a részüket. Az első három helyezettet külön díjazták, de minden játékban részt vevő kapott valamilyen ajándékot.

A farsangi mulatság úgy jó, ha van megfelelő enni és innivaló. Ebből sem volt hiány. Mindenki választhatott kedvére abból, amit a szülők az asztalokra tettek. Természetesen szólt a zene is, és táncra perdültek a lábak.