1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Visszavágott a Kécske a Félegyházának

Küzdelmes mérkőzésen a jobb erőkből álló tiszakécsei csapat könnyedén nyert a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság rangadóján.

 

Sokan voltak kíváncsiak arra, hogy vissza tud-e vágni a Tiszakécske az előző bajnokságban elvesztett találkozóért, ami az első helyet is eldöntötte a kiskunfélegyháziak javára. Nem kellett sokáig várni, mert hamar kiderült, hogy a vendégek a zárt védekezést alkalmazzák, a hazaiak pedig a szélekről belőtt labdákkal akarnak helyzeteket teremteni. Az első igazi felzúdulást az jelentette a nézőtéren, amikor Juhász Lászlót buktatták a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem tizenegyest adott, hanem Juhásznak sárga lapot színészkedésért. Nem sokkal később pedig azért fejezték ki nem tetszésüket a hazai szurkolók, mert egy gólt les címen nem adott meg a játékvezető. Az első félidőben többet támadtak a tiszakécskeiek, de a helyzet kihasználásokkal hadilábon álltak, ha pedig sikerült eltalálniuk a kaput, akkor Oroszi védett.

A második félidőben annyit változott a játék képe, hogy sokkal többet támadtak a hazaiak. A kiskunfélegyháziak alig tudták átvinni a labdát a félpályán, mert hatalmas nyomás nehezedett rájuk. Egy óra játék után aztán megtört a jég. Kalmár talált a kiskunfélegyházi kapuba. Nem telt el két perc, Szabó Dávid is bevette a vendégek kapuját. Hat perc elteltével Kalmár a második találatát jegyezte. Ekkor már a fáradság jelei is látszottak a vendégjátékosokon. Nem bírták azt a hatalmas tempót, amit a hazaiak diktáltak. Egy fejessel Csákinak is sikerült a hálóba találnia. A kiskunfélegyháziak sokat köszönhetnek Oroszi Tibornak. Legalább öt ziccer helyzetben tisztázott. Ha nem véd ilyen jól, akkor nagyobb arányú lehetett volna a különbség.

Duna Aszfalt Tiszakécske–Kiskunfélegyházi HTK 4–0 (0–0)

Tiszakécske, 450 néző. Vezette: Kiss L. (Apró, Berger T.)

Tiszakécske: Belecan – Benkó (Nagy), Csáki, Juhász (Oláh), Kalmár (Csurka), Polyák, Szabó L. (Bartucz), Székely, Markó, Kocsis, Füle (Szabó D. Edző: Nyilas Elek

Kiskunfélegyházi HTK: Oroszi – Virágh, Vojtovics, Marsa, Valkai, Ábel, Szabó A. (Szabó T.), Medgyesi (Magony), Tóth I., Makai (Kadosa), Polgár. Edző: Ozsváth Ferenc

Gól: Kalmár 2, Szabó D., Csáki.