1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Népi játékok, gyermektáncok óvodások előadásában

Negyedik alkalommal szervezte meg a lakiteleki Szivárvány Óvoda Csintekerintő elnevezésű népi játék és gyermektánc találkozóját, a helyi művelődési házban.

 

A nézőket és érdeklődőket Sütő Lászlóné óvodavezető köszöntötte, aki elmondta, hogy örömmel rendezték meg újra a találkozót, mert a csoportok egy tehetség műhelyben dolgoznak rendszeresen. Amit tanultak, a Csintekerítő alkalmával mutatják meg. A gyerekek közül néhányan a csoport vezetésére, önálló szereplésre is képesek. Jól példázta ezt lakiteleki Perdülj, fordulj tánccsoport, akiket Romhányi Olga táncpedagógus tanít, már több éve. Ők önállóan dolgoztak, mutatták be játékukat, táncukat, az óvó néni csak figyelte őket, néha mutatott valamit, amit értettek a gyerekek. A helyi táncosokon kívül bemutatkoztak még a nyárlőrinci Toporgók, a tiszaugi Tavirózsák, a tiszaalpári Tündérrózsák, valamint a kunszentmártoni Pántlikák. A program zárásaként a helyi Kösöntyű néptánc csoport felnőtt tagjai is bemutatkoztak.

Az óvodások és felkészítőik az önkormányzattól, a Lakitelek Népfőiskolától, valamint a Lakitelek Óvodáért Alapítványtól csokoládét, üdítőt, könyvet és kitűzőt kaptak.