1. 2024.04.16. kedd, Csongor
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Tizenegyesekkel döntötték el a mérkőzést

Fennállásának kilencven éves évfordulóját ünnepli ebben az évben a Lakiteleki Torna Egylet. Ebből az alkalomból barátságos mérkőzésre hívták meg a Ferencváros öregfiúk csapatát.

 

Tíz évvel ezelőtt, mikor nyolcvan éves volt az egyesület az FTC felnőtt csapata látogatott Lakitelekre, hogy megmérkőzzön a helyi játékosokkal. Ezúttal az öregfiúk vállalták a játékot. Olyan játékosok érkeztek Lakitelekre, mint: Rab Tibor, Nyilas Elek, Keller József, Szenes Sándor, Fischer Pál, Kollár József, Bánki József, hogy csak néhányat említsünk az egykori ferencvárosi sztárok közül. A mérkőzés a nevének megfelelően valóban barátságos hangulatban kezdődött. Mind a két fél vigyázott arra, ne hogy sérülést okozzon. Később belelendültek a játékosok, és a lakitelekiek megszerezték a vezetést, majd újabb góllal növelték előnyüket. A kétgólos előny azonban kevésnek bizonyult, mert először szépített, majd ki is egyenlített a Ferencváros. Ez maradt a mérkőzés végéig is, így tizenegyesekkel döntötték el a találkozó sorsát. Ebben a tapasztaltabb vendégek bizonyultak jobbnak, így ők nyerték a találkozót.

A mérkőzés előtt kis ünnepség keretében adták át a felújított sportszékházat, amely teljesen új tetőszerkezetet kapott. A kivitelezést a Grandbau-Ker Kft. végezte, nem egészen egy hónap alatt. A beruházás 15.5 millió forintba került. A nemzeti színű szalagot Zobokiné Kiss Anita polgármester és Szentirmay Tamás alpolgármester, az LTE elnöke vágta át. Az ünnepséget megtisztelte Szabó Mihály a megyei labdarúgó igazgatóság elnöke is.