1. 2024.04.16. kedd, Csongor
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Két kiállítás, egy tizenegyes a nyárlőrinci rangadón

A két szomszéd település Nyárlőrinc és Tiszaalpár bajnoki labdarúgó mérkőzését a hazaiak nyerték, de nem volt sima találkozó.

 

A mérkőzés megkezdése előtt a nyárlőrinci labdarúgók virággal köszöntötték a találkozóra kilátogató édesanyákat, ami szép gesztus volt tőlük. Maga a mérkőzés változatos, jó iramú volt, két kiállítással és egy tizenegyes tarkítva. Az már hamar kiderült, hogy a vendégcsapatnak nincsenek tartalék játékosai, tehát ugyanazzal a tizenegy fővel kell végig játszaniuk a találkozót. Ezt a vendégszurkolók különbözően magyarázták, de a tényen nem változtatott. Az viszont látszott, hogy Németh Sándor nem teljesen egészséges, húzta a lábát, cserére azonban nem számíthatott. Becsületére legyen mondva, végig játszotta a mérkőzést. Az első félidőben a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, de ez a fölény csak a 35. percben érett góllá, amikor is Tamásy Roland talált a tiszaalpári kapuba.

A második játékrészben sokkal változatosabb volt a játék. A tiszaalpáriak többet és jobban passzoltak, de igazi helyzetet nem nagyon tudtak kialakítani, igaz, a nyárlőrinciek sem. A játék akkor lett igazán izgalmas, mikor Fábián Zsoltot, második sárga-lap után, kiállította a játékvezető. Ez azonban inkább a vendégeknek adott lendületet, bátrabban, elszántabban játszottak. Levegőben lógott az egyenlítés, de az nem következett be, sőt Fábián Róbert tizenhatoson belüli szabálytalansága miatt büntetőt rúghatott a nyárlőrinci csapat. A tiszaalpári védőnek volt már egy sárga-lapja, a szabálytalanság után nem kapott másikat, így folytathatta tovább a játékot. A tizenegyest Bera András értékesítette. Ezzel el is dőlt a mérkőzés sorsa, bár még az utolsó percben a játékvezető a vendégek kapusát, Túri Zsoltot, kiállította. Információnk szerint nyomdafestéket nem bíró szavakkal illette a játékvezetőt.