1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Virágokat ültettek, hogy szebb legyen a településük

Közel százan vettek részt azon a virágültetésen, amit az önkormányzat szervezett ma délelőtt. A virágok locsolásáról a természetfelelős gondoskodott.

 

Lakiteleken a művelődési ház előtt gyülekeztek azok, akik rész kívántak venni az egynyári virágok földbe kerülésében. A megjelenteket Zobokiné Kiss Anita polgármester köszöntötte és elmondta, a település mely részén szeretnék elültetni a virágokat. Csoportok alakultak és mindenki elindult a kiválasztott helyre. A különböző színű és fajtájú virágok a művelődési ház, a takarékszövetkezet előtt, az óvodánál lévő parkoló mellett, a Templom parkban, a piactéren, a Holt-Tisza partján lévő parkolóban, a Tősfürdőben és előtte lévő részen kerültek ládákba, illetve a földbe. Előtte egy nappal a polgármesteri hivatal előtt lévő park lett szebb az által, hogy oda is virágokat ültettek.

A négyezer tőből már csak néhány virág földbe helyezése volt hátra, amikor el kezdett esni az eső. A természetfelelős gondoskodott arról, hogy be legyen locsolva minden növény. Az ültetés után mindenkit vendégül látott az önkormányzat kenyérlángosra és üdítőre.