1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Nyolc gólt rúgtak a kécskeiek az Akasztónak

Egy percig sem volt vitás a tiszakécskeiek győzelme az akasztóiak felett a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. A kérdés csak az volt, hogy hány góllal nyernek. A vége nyolc lett.

 

Napsütéses időben kezdődött a mérkőzés. Ezt azért kell kiemelni, mert a második félidőben már sötét felhők alatt, helyenként szakadó esőben játszottak a csapatok. Félő volt, hogy a játékvezető a dörgés, villámlás miatt lefújja a mérkőzést, de szerencsére erre nem került sor. Az már az első percekben kiderült, hogy az akasztóiak védekezésre rendezkedtek be, amit csak nem fél órán keresztül nem tudtak feltörni a tiszakécskeiek. Az első találat a 27. percben esett Juhász László fejelt a kapuba és ez volt a hazai csapat századik gólja ebben a bajnokságban. Nem sokkal később Vladul Stefan is betalált, majd a félidő befejezése előtt először Oláh Máté, majd szintén Vladul Stefan.

A második félidőben szinte egy kapura játszott a Duna Aszfalt. Először Markó Ádám, majd ismét Vladul Stefan vette be az akasztói kaput. Markó Ádám sem elégedett meg egy góllal, sőt Juhász László sem. Mind a ketten még eggyel növelték találataiak számát. A hazaiak az utolsó húsz percben szinte kapujukhoz szegezték ellenfelüket, de sokat egyénieskedtek, mindenki gólt akart rúgni, de ez már senkinek sem sikerült. A helyzeteik alapján, akár nagyobb gólkülönbséggel is nyerhettek volna a tiszakécskeiek. Az akasztóaiak becsületére legyen mondva, nem húzták az időt, nem fetrengtek a pályán, játszottak, ahogy tudtak.

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE-Akasztó 8–0 (4–0)

Tiszakécske, 350 néző. Vezette: Janitz (Kányási, Fekete)

Tiszakécske: Ladányi – Benkó, Oláh, Csáki, Juhász, Polyák, Bartucz (Nagy), Vladul (Káli), Szabó L. (Csurka), Székely (Szabó D.), Markó (István). Edző: Nyilas Elek

Akasztó: Németh – Tratter, Megyes, Halász, Horváth (Podmaniczki), Márkus (Balázs), Juhász, Bajusz, Csoba, Meleg (Suhajda), Kovács P. Edző: Szrenkó István

Gól: Juhász (27., 66.), Vladul (35., 44., 59.), Markó (53., 63.).