1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Nem vadra, korongra lőttek a vadászok

Hatvan vadász nevezett az idei Barátság Kupa koronglövész versenyre, amit már nyolc esztendeje rendeznek Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megye vadászai között.

 

Minden év tavaszán Tiszakécskén, ősszel pedig Abádszalókon mérik össze lövésztudásukat a Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megye legjobb vadászai. Ezúttal nem csak a két megyéből, hanem Békésből is érkeztek puskás emberek, hogy részt vegyenek a megmérettetésben. Az ő eredményük természetesen nem számított bele a két megye pontversenyébe. – Az eddig lezajlott versenyek többségét a szolnokiak nyerték, most viszont nekünk sikerült – mondta Fésűs Sándor a tiszakécskei Tisza Vadásztársaság vadászmestere, a verseny főszervezője. Igaz, nem nagy különbséggel, mindössze huszonnyolc ponttal voltunk jobbak. A Szolnok megyeiek 970 pontot gyűjtöttek, ezzel szemben a Bács-Kiskun megyeiek 998-at. Mind a két megyét huszonkét-huszonkét versenyző képviselte. Három pályán (kettő korongvadász és egy toronykakas), hetvenöt korongra lehetett lőni. Ez azt jelenti, hogy a korongvadász pályákon a futó, illetve a repülő apróvadakat utánzó korongokat kellett lelőni. A toronykakasnál pedig kettő, fej fölötti korongokat kellett eltalálni, körül belül huszonöt méter magasságban. Ez a lövészet a magasan repülő fácánkakast utánozta. A mostani teljesítményükkel a Bács-Kiskun megyei vadászok addig őrizhetik a vándorkupát, míg a szolnokiak el nem hódítják tőlük. Ezen a versenyen és a június 17-i id. Zalai Géza emlékversenyen, amit szintén itt Tiszakécskén bonyolítunk le, a legjobb három Bács-Kiskun megyei versenyző részt vehet a július hónapban Galgamácsán megrendezendő koronglövő világbajnokságon, melyre a megyei vadászkamara állja a nevezési díjat – tette hozzá Fésűs Sándor.

Két kategóriában mérték össze tudásukat a vadászok. Az 55 év fölötti versenyzők között első lett Fehér Péter (Hetényegyháza), hetvenöt lövésből hatvanötöt talált el. Második Kalmár József (Törökszentmiklós) 75/64, harmadik pedig Szabó Gyula (Abádszalók) 75/62. Az 55 év alattiaknál Szarka József (Kiskunfélegyháza) bizonyult a legjobbnak 75/72, második lett Zabolai Gábor (Szolnok) 75/67, harmadik pedig Schmidtgáll Attila (Kecskemét) 75/66. Két nő is indult a versenyen, közülük Sutus Hajnalka (Kecskemét) 75/53 lett az első, második pedig Papp Ida (Füzesabony) 75/41 találattal.