1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Bemutatók, zenei produkciók a falunapon

Minden évben Pünkösd alkalmával rendezik meg a falunapot Nyárlőrincen. Ezúttal is több százan voltak kíváncsiak a programokra.

 

A nagy meleg ellenére vasárnap délután először az óvodás táncosok léptek a színpadra, őket az általános iskolások követték. Mind két csoportot Romhányi Olga táncpedagógus készítette fel. Ezt követően Pap Rita és Bodnár Attila szórakoztatta a jelenlévőket, bekapcsolva a gyerekeket is produkciójukba. Bársony Anett tiszaalpári csikós lovasbemutatót tartott. A falunap elengedhetetlen műsorszáma a kutyás bemutató, amit minden évben a kecskeméti kiképző iskola tagjai mutatnak be. Ezúttal is több fajta és korosztályú négylábú mutatta be tudását, a népes közönség előtt.

Amíg zajlottak a műsorok, a kézműves sátor alatt hagyományőrző bemutató is várta az érdeklődőket. Lehetett sajtot, lekvárt, körözöttet, de még bort is kóstolni. Természetesen nem maradt el az arcfestés sem. Hét bográcsban főtt a birkapörkölt, Baksa László segítségével, amit mindenki ingyen fogyaszthatott el. A vacsora után Varga Ferenc József humorista tréfáin nevethettek a jelenlévők. Őt Bódi Csaba követte a színpadon. A Nova Prospect zenekar is koncertet adott, az utcabálon pedig az új Nomád zenekar húzta a talpalávalót.