1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Felavatták az alapító emléktábláját

Fennállásának kilencven éves évfordulóját ünnepli ebben az évben a Lakiteleki Torna Egylet. Ebből az alkalomból felavatták az alapító emléktábláját.

 

Nagyszabású rendezvénnyel készült az egyesület a kilencven éves jubileumra. Olyan labdarúgókat, edzőket hívtak meg, akik már elmúltak hatvan évesek és jelentős szerepet töltöttek be az egyesület életében. Olyan régi sporttársak is találkoztak egymással, akik több évtizede nem látták egymást. A megemlékezés emléktábla avatással kezdődött. Az egyesületet 1927-ben Kozma Gyula alapította. Az ő tiszteletére emléktáblát avattak, melyet a székház oldalán helyeztek el. A márványtáblát, melyen Kozma Gyula arcmása látható rézből, Szénási Bertalan kőfaragó készítette. A leleplezés után a klub elnöksége megkoszorúzta az emléktáblát. Az egyesület vezetősége, a Kozma család kérésére úgy döntött, hogy mostantól a sportszékház a Kozma Gyula nevet fogja viselni. Az ünnepség alkalmából Sütő László egykori labdarúgó és egykori egyesületi elnök méltatta Kozma Gyula érdemeit. Az évfordulóra jelent meg Terjéki Ferenc az egyesület alelnökének könyve: Arcok – emlékek címmel, mely a klub eddigi életútját dolgozza fel. Az ünnepségen résztvevő egykori labdarúgók, edzők egy emlékérmet és egy klub zászlót is kaptak ajándékba.

A megemlékezés alkalmával a régi sporttársak felelevenítették az egykori emlékeket. Beszélgettek a sikerekről, érdekes eseményekről, majd megtekintették a Lakitelek–Helvécia megyei II. osztályú labdarúgó mérkőzést, melyen a hazaiak 4–0 arányban győztek. Természetesen közös fotó is készült az ünnepségen résztvevőkről. Nem maradt el a vacsora sem, amely után folytatódott a beszélgetés. Ezt követően, akinek volt még kedve maradni, az a jelenlegi ifjúsági és felnőtt labdarúgókkal, kivetítőn megnézhette a Bajnokok Ligájának döntőjét. Az egykori focisták örültek annak, hogy ismét találkozhattak régi barátaikkal.