1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Grafika tanszakos hallgatók kiállítása

A Mákvirág Galéria adott helyett a Lakiteleki Eötvös Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola grafika tanszakos hallgatóinak kiállításának.

 

Erdős Jázmin gitár tanszakos hallgató gitárjátékával kezdődött a program, majd a megjelent alkotókat, szülőket, hozzátartozókat és érdeklődőket Lendvainé dr. Erki Mária a galéria tulajdonosa köszöntötte. Elmondta, hogy örömére szolgál, hogy már második alkalommal rendezheti meg a gyerekek kiállítását. Ez a mostani pedig azért is különleges, mert a galéria ebben az évben húsz éves fennállását ünnepli. A két évtized alatt számtalan művészeti alkotásnak biztosított helyet, a gyerekek alkotásai pedig egyre színvonalasabbak.

Olajos István az általános iskola igazgatója megnyitó beszédében többek között arról is beszélt, hogy mi történt húsz évvel ezelőtt, amikor a mostani kiállítók még nem is éltek. Arra bíztatta a gyerekeket, hogy tovább folytassák ilyen irányú tevékenységüket. Szelesné Kása Ilonától, a gyerekek oktatójától a jelenlévők megtudhatták, hogy soha nem voltak még ilyen sokan (negyvenen), akik bekapcsolódtak a munkába.

Lendvainé dr. Erki Mária azt is elmondta, hogy a Kiss Ágoston szoba is jubilál, most tizenöt éves. A Faluszépítő Egyesületnek köszönhetően az is megújult. A hagyományokat folytatva, ezúttal Harmatos Áronné nyugalmazott iskolaigazgató kézlenyomatát vették le, ami majd kiégetés után felkerül a falra a többi kézlenyomat közé.

A kiállítást két hónapig tekinthetik meg az érdeklődők.