1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Győzelemmel kezdte az osztályozót a Tiszakécske

A Balassagyarmat ellen hazai pályán játszotta első osztályozó mérkőzését a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE csapata, és begyűjtötte a három pontot.

 

Sokan voltak kíváncsiak arra, hogy a Nógrád megyei I. osztály bajnoka milyen játékerőt képvisel, mert a bajnokságot, csak úgy, mint a Tiszakécske, veretlenül nyerte meg. Az már az első percek után kiderült, hogy a hazaiak nem bíznak semmit sem a véletlenre, és nagy tempót diktáltak. Többet birtokolták a labdát, sorra vezették támadásaikat, és ki is alakítottak néhány helyzetet, de a kapuba nem tudtak betalálni. Aztán ki másnak, mint Juhász Lászlónak – akit úgy mutatott be a műsorközlő, hogy a kecskemétiek réme – sikerült betalálnia. Lövése után a labda, a kapus kezét érintve került a kapuba. Ezt követően is akadt még helyzete a hazai csapatnak, de a balassagyarmati háló nem rezdült meg.

A második játékrész elején kicsit felszívták magukat a vendégek, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani. A hazai szurkolók akkor hördültek fel igazán, amikor a balassagyarmati csatár beleszállt a kapujából kifutó Belecán Zeljkóba, akit az ütközés után ápolni kellett, de szerencsére tudta folytatni a játékot. A vendég fellángolás mindössze tíz percig, ha tartott, utána ismét a tiszakécskeiek vették át a játék irányítását. Ezt követően is voltak helyzeteik, de egyiket sem tudták góllal zárni, így maradt az 1-0.

A helyzeteik alapján akár öt góllal is nyerhettek volna tiszakécskeiek. A három pont azonban meg van és ez jó jel, és az is, hogy jó játékkal örvendeztették meg szurkolóikat. Amennyiben a visszavágón is hasonló játékot produkálnak, akkor biztosan nem lesz gond, és a következő bajnokságot már magasabb osztályban, az NB III-ban folytathatják.