1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Kiharangozták magukat az iskolából

Két végzős osztály tanulói harangozták ki magukat a lakiteleki általános iskolából. A nyolcadik osztályosok így búcsúztak el tanulmányuk színhelyéül.

 

Szülők, rokonok, barátok és ismerősök vettek részt a nyolcadik osztályos diákok ballagásán. A hagyományokhoz híven ezúttal is, a tanítók fája előtt zajlott az ünnepség. A ballagáson jelen volt Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, Zobokiné Kiss Anita polgármester és Szentirmay Tamás alpolgármester is, akik nem érkeztek üres kézzel. Az önkormányzat a nyolc éven keresztül kitűnő tanulókat: Faragó Violettát, Madari Lilit, Kustár Csabát és Simonyi Péter Pált, egy-egy laptoppal ajándékozta meg. Amint azt Zobokiné Kiss Anita beszédében elmondta, hagyományt szeretnének teremteni abból, hogy a nyolc éven keresztül kitűnő tanulókat minden évben megjutalmazzák. Lezsák Sándor és felesége könyveket adott át a négy kitűnő diáknak. Az iskola vezetése Madari Lilit találta a legjobban tanuló diáknak, így ő emlékérmet is átvehetett.

Három pedagógus: Fehér Lenke, Tábori Ferencné és Tábori Kálmánné nyugdíjba vonul, így tőlük is elbúcsúzott Olaj István igazgató. Megköszönték azoknak a szülőknek is a munkáját, akik az elmúlt nyolc évben sokat segítettek a különböző programok lebonyolításban. Az ünnepség végén valamennyi végzős diák megkongatta a harangot, és ezzel kicsöngette magát az iskolából. Amikor ugyanis első osztályosok voltak az évnyitó alkalmával becsöngették magukat.