1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Tisztelt Szerkesztőség!

A Lakiteleki TÖLGY alapítvány számára fontos cél Lakitelek fejlődése és gyarapítása, ezért minden lehetőséget megragad ennek elérése érdekében. Információink szerint a közeljövőben néhány fontos pályázat pénzügyi forrásának elnyeréséért születnek döntések. A beadott pályázatok között szerepel Lakitelek Önkormányzata által beadott Lakitelek és Kerekdomb közötti kerékpárút megépítése is.
A TÖLGY alapítvány fontosnak tartja, hogy a kerékpárút megvalósuljon, ezért kérést fogalmaztunk meg Lezsák Sándor országgyűlési képviselőnk irányába, hogy felhívjuk figyelmét az ügy fontosságára és segítségét kérjük.
Reményeink szerint a kerékpárút megépülése Lakitelekiek számára ugyanolyan fontos, ezért szeretnénk megszólítani Lakitelek lakosságát, hogy kérjük, aláírásukkal támasszák alá levelünkben megfogalmazottakat.
Arra kérjük tisztelt szerkesztőségüket, levelünket és felhívásunkat oldalaikon megjelentetni szíveskedjenek.


Tisztelettel: Sallai András
a kuratórium elnöke

Lezsák Sándor

országgyűlési képviselő

részére

Tárgy: Segítségkérés a Lakitelek-Kerekdomb közötti kerékpárút megépüléséért

Tisztelt Képviselő Úr!

2017. május elején olyan hírek kerültek napvilágra, miszerint a Lakitelek és Kerekdomb között tervezett kerékpárút várhatóan nem valósulhat meg. Okok, vélt vagy valós sérelmek is meg lettek nevezve, meglehetősen hangos volt a lakiteleki közbeszéd azokban a napokban. Végül azt olvastuk, hogy a végleges döntés még nem született meg.

A Lakiteleki TÖLGY Alapítvány nevében szeretnénk felhívni Képviselő Úr figyelmét az említett kerékpárút fontosságára, egyben segítségét kérni ahhoz, hogy a kerékpárút megvalósulhasson Lakiteleken.

Több szempont miatt is jelentős lenne, ha Lakitelek és Tiszakécske között teljessé válhatna a kerékpárút hálózat. Nap, mint nap látható, hogy a tiszakécskei úton van kerékpáros forgalom, mindkét irányban. Látható az is, hogy sok az autós és nagy sebességgel közlekednek. Tiszakécske járási központ, kormányablak található ott, így több ügyet kerékpárosan is el tudnának intézni a lakiteleki családok. A lakiteleki fürdők mellett a kerekdombi és a tiszakécskei termálfürdők megközelítése is biztonságosabbá válna az új kerékpárúton. Tehát idegenforgalmi szempontból is fontos lenne az új kerékpárút.

Családosként ma sajnos nem tehetjük meg azt, hogy kerékpárral, felelősségünk tudatában elinduljunk Tiszakécskére, mivel kisgyerekkel nagyon veszélyes a Lakitelek és Kerekdomb közötti útszakasz, továbbá a 44-es főúton való áthaladás sem veszélytelen. Úgy tudjuk, ha a kerékpárút megvalósulna, akkor a 44-esen való átjutás is megoldott lenne, a kerékpárút pedig olyan távolságban lenne a közúttól, hogy azon nyugodtan kerékpározhatnánk gyermekeinkkel is.

Tisztelt Képviselő Úr!

Sok lakiteleki nevében mondhatjuk, a tervezett kerékpárút a közlekedésbiztonságot erősítené. A családok további hasznos időeltöltését szolgálná, ha védett úton lehetne közlekedni. A Lakiteleki TÖLGY Alapítvány közéleti kérdésekben nem foglal állást, azonban ebben a mindannyiunkat érintő ügyben meg kell szólalnunk!

Kérjük Tisztelt Képviselő Urat, országgyűlési képviselőként járjon közben azért, hogy Lakitelek a tervezett kerékpárút fejlesztéssel gazdagodhasson. Annak ellenére, hogy kemény támadások érték már akkor, amikor még eredmény sem született a pályázatban.

Úgy gondoljuk, hogy véleményünkkel nem vagyunk egyedül, ezért aláírásgyűjtést indítunk minden lakiteleki támogató körében e cél eléréséért. Bízunk abban, sokunk egyetértő szava hozzájárulhat ahhoz, hogy a kerekdombi kerékpárút megvalósulhasson Lakiteleken. Ehhez kérjük Tisztelt Képviselő Úr támogatását!

Lakitelek, 2017. július 13.

Üdvözlettel

Sallai András

Lakiteleki TÖLGY Alapítvány

kuratóriumának elnöke