1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Egy hétig a lovak körül forgott a világ az óvodában

Zajlik a nyári élet a lakiteleki Szivárvány óvodában. Az Ovi Vakáció hét hetet ölel fel, minden héten más-más programmal. Ebben az időszakban átlagosan hetven kisgyerek veszi igénybe az intézmény szolgáltatását.

 

A Kis lépések nagy csodák című jó gyakorlat évek óta remekül működik az óvodánkban – mondja Aszódiné Magyar Beáta intézményvezető helyettes. Az óvónők által kidolgozott hét hetes projekt változatos témákkal, tartalommal és tevékenységekkel varázsolja el a gyermekeket. Ezen a héten éppen a „Gyí, paci, paripa” – lovaglás hete zajlott. A gyerekek nagy örömére naponta van lehetőség lovaglásra, melyet az óvoda melletti parkban egy helyi lovas oktató, Dobecz Éva biztosít. A kicsik és nagobbak örömmel, és bátran lovagolnak, de szívesen simogatják és etetik az általuk hozott csemegével, Tegezt, a kedvenc lovat. A lovaglás mellett naponta vehetnek részt kézműves tevékenységekben, lovas színezőket színezhetnek, ostort fonhatnak bőrből, bőrkarkötőt, nádparipát készíthetnek, ha kedvük tartja. Az általuk készített nádparipával akadálypályán végighaladva próbálhatják ki gyorsaságukat, ügyességüket, bátorságukat. Ezt mi elneveztük ovis vágtának. A melegről hűvösbe húzódók a kézműveskedés mellett lovas könyvekből ismerkedhetnek a lovak életével, fajtáival. Vannak, akik a teraszra leterített szőnyegen hajtják a hintalovakat, de vannak olyan gyerekek is, akik az istállót, karámot építik meg a lovacskáiknak kockákból.

A hetven gyerek boldogan és vidáman tölti napjait az óvodában, ahol mindenki megtalálhatja a neki való programot. A szülők nagy örömére minden héten, csütörtökön nyitva van az ovikapu, amikor is betekintést kaphatnak a leendő óvodások, és szüleik az intézmény életébe, és a gazdag, színes programokba.