1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

A parasztvilágban élő férfiember sorsát mutatták be

Egy héten keresztül citera és énekszótól volt hangos Tiszakécske városa. Ekkor rendezték ugyanis XXXIII. alkalommal a népzenei és néptánc tábort.

 

A Tisza Folk Alapítvány népzenei és néptánc táborának ezúttal is a kollégium biztosított helyet. Ezúttal nem csak az ország különböző részéről érkeztek tanulni vágyók, több mint százan, de a határon túlról, sőt még Svédországból is. A legfiatalabb táborlakó még óvodás, a legidősebb pedig már nyugdíjas korú volt. Az egy hetes tanulást gálával koronázták meg, amit a művelődési központ színház termében tartottak, ahol bemutatták a tanultakat.

Az elmúlt napokban rengeteg új élménnyel, ismerettel, dallal lettünk gazdagabbak – mondta Fazekasné Domak Anikó etnográfus, népzenetanár, a gála rendezője. Sok érdekes koncerten vettünk részt. Tanultunk gyöngyöt fűzni, rengeteget játszottunk, énekeltünk, citeráztunk, vonós hangszereken muzsikáltunk. Fürödtünk a Tiszában, hajnalig buliztunk, de a legfontosabb az volt, hogy együtt lehettünk. Családias hangulat volt végig a táborban, amit a gálán is bemutattunk. A parasztvilágban élő férfiember sorsát, életének főbb fordulópontjait elevenítettük meg. Az elhangzó jeleneteket, táncos és zenei számokat, minden csoport az elmúlt napok folyamán tanulta meg.