1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

A lepkévé válással ismerkedtek az óvodások

A lepkévé válással ismerkedtek az óvodások

 

Az Ovi-vakáció a kézimunka hetével folytatódott a lakiteleki Szivárvány Óvodában,„Szőjünk, fonjunk”-„Pille, te kedves” címmel.

A program július 31-től kezdődött és augusztus 4-ig tartott, ami rajzolással, színezéssel, mintázással, barkácsolással telt el. Először könyvekből ismerkedtünk a lepkévé válás folyamatával, a különféle lepkefajokkal, a hernyók, lepkék színeivel. Utánoztuk a lepkék mozgását. Vendégünk volt Tiszaalpárról Kapás Éva kosárfonó, aki kis kosarat és fűzfavesszőből kis kerteket font az érdeklődő gyerekeknek. A lakiteleki kézimunkakör két tagja pedig, id. Madari Istvánné és Horváth Gyuláné, kreativitásának köszönhetően, horgolt virágokat és pillangókat készítettek. Segítségüket egy-egy emléklappal köszöntük meg. Pillangó Pannit és Petit is elkészítettük zsírkréta színezéssel, majd pedig papírcsíkok szövésével. Hiszen a papír, igazi varázslatra volt képes a pici gyermekujjak között. Csütörtökön kinyílt az ovikapu, 22 kisgyermek érkezett otthonról édesanyjával, édesapjával és kisgyermeknevelőikkel együtt a lakiteleki bölcsődéből. Közösen lepke ujjbábokat és szívószál lepke díszeket ragasztottunk. A délelőtt lezárásaként pedig jót játszottunk az óvoda udvarán.

Lepkefesztivállal – versenyjátékokkal és a héten elkészült munkákból kiállítás rendezésével zártuk a hetet. A számtalan lepkés varázslat, ami megelevenedett a héten, jól megbecsült helyre, a lakiteleki gyermekek otthonába került.

Madari Istvánné programvezető óvodapedagógus