1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Macikkal játszottak bábszínházat

Az Ovi Vakáció program sorozat augusztus 7-től bábos héttel folytatódott a lakiteleki Szivárvány Óvodában.

 

Ezen a héten minden ami „macis” jöhetett az oviba. Érkeztek is szép számmal hétfő reggel a plüssök, megtelt a folyosó szekrény velük. Mindenki örömmel és vidáman jött a hét első napján, hiszen az otthonról hozott játékoknak mindig nagy sikere van és segít a témára való ráhangolódásban. Egész héten macikról szóló meséket, verseket, énekeket elevenítettünk fel közösen, amelyben nagy segítségünkre volt a bábozás és a bábkészítés lehetősége is.

A hét vendége volt Szabados Zoltán bábművész, aki immáron öt éve elmaradhatatlan részt vevője ennek a hétnek. Most két mesével érkezett hozzánk: A róka, a medve és a szegény ember, valamint Mészöly Miklós: A bánatos medve. A gyerekek mindig nagy örömmel várják Zoli bácsit, mert már tudják, hogy aktív résztvevői lesznek az előadásnak ők is. Így volt ez most is, pillanatok alatt változtak át a vállalkozó gyerekek tehénné, rókává és nyúllá, amin jókat nevettünk. A hét folyamán minden nap készítettünk bábokat, kartonból mozgatható síkbábokat, fakanál- és zokni bábokat, melyeket rögtön játékba is vihettek a gyerekek. A délelőttöket mindennap egy nagy közös „medve vadászattal” zártuk.

A nyitott óvodai programon bábelőadással, bábkészítéssel és sok-sok játékkal vártuk a kicsiket, akik A két kicsi bocs és a róka című mesét tekinthették meg szüleikkel és kisgyermek nevelőikkel együtt. A meseszőnyeg teljesen megtelt, hiszen tizennyolc leendő óvodás látogatott el hozzánk, akik nagy élvezettel figyelték, hogyan jár túl a medvebocsok eszén a róka.

A témahetet versenyjátékkal zártuk „Hétpróbát” tettek a gyerekek melynek feladatai a megismert meséhez kapcsolódtak. A végén gumimaci cukorral jutalmaztuk az ügyes versenyzőket és a szurkoló tábort is.

A nagy meleg ellenére is jól éreztük magunkat, ki-ki kedve szerint tölthette el a délelőttöket. Bízom benne, hogy az elkészült bábokkal otthon is folytatódik a játék.

Köszönjük Szabados Zoltánnak, hogy felejthetetlenné tette a gyerekek számára ezt a hetet, a szülőknek, hogy biztosították a bábkészítéshez szükséges anyagokat, a kolléganőimnek és a közösségi szolgálatos fiataloknak, hogy aktívan részt vettek a hét lebonyolításában.

Gulyásné Varga Edit óvodapedagógus