1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Az elmúlt egy évben született gyermekeket és szüleiket is köszöntötték

Egész napos programmal várták az érdeklődőket Lakiteleken a Holt-Tisza partján lévő színpadnál, augusztus 20-án. Bár délelőtt még esett az eső, délutánra már elállt és még a Nap is kisütött.

 

Először az Aero Fit Dance táncosai léptek a színpadra, majd pedig a Mosolyra Hangolók interaktív gyermekkoncertjét láthatták az érdeklődők. Ezt követően a helyi Arabeszk Tánc és Mazsorett csoport szórakoztatta a nézőket. Az ünnepi műsor pontban öt órakor kezdődött, ahol Zobokiné Kiss Anita polgármester mondott beszédet. Ezt követően Kókai Géza református tiszteletes megszentelte a kenyeret, amit a településvezető vágott fel és népviseletbe öltözött fiatalok osztották szét a jelenlévők között. Az elmúlt évben először köszöntötték a 2015. augusztus 1 és 2016. augusztus 1 között született gyerekeket. Amint azt a polgármester elmondta, ebből hagyományt szeretnének teremteni. Lakitelek azon kevés települések közé tartozik, ahol évről évre növekszik a településen élők száma. Az elmúlt egy évben negyvennégy kisgyermek született. Ők és szüleik oklevelet és bébiételt vehettek át a településvezetőtől.

Az ünnepség után a kecskeméti hagyományőrző huszárok nagy sikerű bemutatót tartottak, ami után Pál Attila színművész és barátai operett és musical dalokat énekeltek. Felkelt a napunk címmel a Körszínház tagjai adták elő ünnepi műsorukat. Pontosan tíz évvel ezelőtt hunyt el Szűcs Pálné Ancsa, a település meghatározó vendéglátósa. Emlékére Zobokiné Kiss Anita polgármester, Szűcs Pál és gyermekei mécsessel megvilágított koszorút helyeztek el a Holt-Tisza vizén. A nap tűzijátékkal zárult.