1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Megnyílt a XX. Hírös hét Fesztivál

Augusztus 19-én elkezdődött a XX. Hírős Hét Fesztivál Térségi Élelmiszeripari Kiállítás.

 

1997 óta minden évben a kecskeméti Hírös Hét Fesztivál keretein belül kerül megrendezésre a legnagyobb térségi szemle a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás. A rendezvényen bemutatkoznak a kecskeméti térséghez tartozó települések, megmutatják a nagyközönségnek mezőgazdasági, élelmiszeripari, kertészeti és kulturális értékeiket.

A kiállítás megrendezésével legfőbb szándék az, hogy a látogatók megismerjék a környező települések értékeit, sokszínű kulturális és turisztikai kincseit, vonzerőit, azokat a helyi és térségi gazdákat, kézműveseket, akik minőségi, biztonságos, e tájegységre jellemző alapanyagokból készült és egyedi termékeikkel magasabb kulináris és esztétikai élményt nyújtanak tudatos vásárlóiknak.

Lakitelek elsők között mutatkozott be a fesztiválon. Zobokiné Kiss Anita polgármester beszélt a település értékeiről. Felhívta a figyelmet a látványosságokra a Tőserdő szépségére, a Tősfürdő jótékony hatású vizére, a kalandparkra. Beszélt a jól és hasznosan működő civilszervezetekről, a kulturális programokról. A színpadon fellépett az Arabeszk Tánc és Mazsorett Csoport.

Lakiteleknek ezúttal is közös standja van Nyárlőrinccel. A kiállítók között van az Anna Presszó és Pizzéria, Antal Imre, Csikós Mihály, dr. Fincicky Sándorné, Faragó Bt., Flóravit Kft., Kézimunka Szakkör, Kotvics István, Lakiteleki Népdalkör, Pulai Sándor, Sánta Erika, Sánta Márton, Szikrai Borászati Kft., Tőserdő Turisztikat Kft., V és Va Élelmiszergyártó és Szolgáltató Kft. Az érdeklődők megkóstolhatták az Anna Presszó rétesét, a V és Va Kft. süteményeit, valamint ihattak a Flóravit Kft. gyümölcs italaiból.