1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

NB III-as csapat edzett a megye II-es csapat pályáján

Fontos mérkőzést játszik ma délután a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE NB III-as labdarúgó csapata. A Pécsi MFC-t fogadják. A vendégek tegnap délután a lakiteleki pályán edzettek.

 

A pécsi csapat nem titkolt szándéka az, hogy megnyerje a bajnokságot és egy osztállyal feljebb lépjen. Az eddig lejátszott három mérkőzésből azonban csak egyet sikerült megnyerniük, kettőt elveszítettek. Éppen ezért a ma délutáni találkozóra nagyon készülnek. Ezúttal nem a mérkőzés napján, hanem korábban érkeztek, igaz nem Tiszakécskére, hanem Kecskemétre, hogy rendet tegyenek a fejekbe, ezért egy edzést is be kellett még iktatniuk. Először természetesen Kecskemétben gondolkodtak, de ott az egyik helyi csapat pályája foglalt volt, míg a másik túlságosan is sok pénzt kért volna az egy órás tréningért. Ezért megkeresték a Lakiteleki Torna Egyletet, és kérték, hogy az ő pályájukon tarthassák az edzésüket. Az egyesület bele is ment és nem kért semmilyen ellenszolgáltatást.

A PMSC busza öt óra után pár perccel érkezett meg a lakiteleki pálya parkolójába. Mindössze csak a cipőjüket cserélték le a játékosok és már kezdődött is az edzés Márton Gábor és edzőtársai vezetésével. Először a bemelegítés, majd kapura rúgások, és különbözőlabda nélküli játékelemek következtek. Természetesen a labda is előkerült, és majd nem baleset is történt. A mobil kaput ugyanis a szél felborította, de szerencsére Sólyom Csaba annyira kint állt a kapuból, hogy nem borult rá. Az egy órás edzés tizenegyes rúgásokkal fejeződött be. Érdekes volt, hogy ha valaki valamit rosszul végzett, annak öt fekvőtámaszt kellett csinálnia.

A csapat és a vezetők megköszönték a segítséget és egy aláírt mezt ajándékoztak az egyesületnek. Mint mondták, sok NB III-as csapatnak nincs olyan pályája, mint a lakiteleki.