1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Gyermekfesztivállal ünnepelték a társulás 10. évfordulóját

Tíz éves évfordulóját ünnepelt a Tisza-menti Közoktatási Intézményfenntartó Társulás. Ebből az alkalomból vidám délelőttöt tartottak Lakiteleken a Holt-Tisza partján.

 

2007. július 1. napján Lakitelek, Nyárlőrinc és Tiszaug települések önkormányzatai úgy határoztak, hogy társulnak óvodáik és iskoláik fenntartására, és így megalakult a Tisza-menti Közoktatási Intézményfenntartó Társulás. 2013. január 1-én az iskolák állami fenntartás alá kerültek, ezért kiváltak a társulásból, de a lakiteleki bölcsőde még ebben az esztendőben csatlakozott a Szivárvány Óvoda és Bölcsőde néven működő intézményhez. Az eltelt idő alatti számtalan pályázat, projekt és különböző közös programok valósultak meg az intézményben. Nagy sikerrel szerveződött a Víz világnapja, Föld napja, Oviszínpad, mesemondó délután és a Gergely járás. Ezen kívül műhelymunkákkal, egymás közti hospitálásokkal és szakmai programokkal gazdagították és segítették egymás munkáját az óvónők.

Az eltelt 10 évet együtt ünnepelték a három település vezetői, óvodásai és az óvodai dolgozói. A jubileumi gyermekfesztiválon 220 kisgyermek számára volt kerékpárverseny, lufi hajtogatás, óriásbuborék fújás, közös játék és sok-sok ajándék. A rendőri és polgárőrségi biztosítás mellett az ovisok bekukucskálhattak a rendőrautóba is. A jelenlévőket Pénzváltó István, Nyárlőrinc polgármestere, a Társulási Tanács elnöke köszöntötte, aki röviden összegezte az elmúlt esztendőket.

Ezután következett Ricsi bohóc produkciója, aki nemcsak a kicsiket, hanem a felnőtteket is megnevettette. A programot a Lakiteleki Óvodáért Alapítvány támogatta. A települések polgármesterei, óvodavezetői, pénzügyi szakemberek egy kellemes beszélgetésen találkoztak, melyen Sütő Lászlóné az intézmény vezetője felidézte az elmúlt 10 év főbb eseményeit és megemlékezett a társulás korábbi munkatársairól. A születésnapi évfordulón egy tortát is felvágtak.