1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Kakaspörkölt juhtúrós sztrapacskával vitte el a pálmát

A lakiteleki falunap egyik leglátványosabb része a főzőverseny volt, bográcsokban főtt, tárcsán sült az étel, amit öttagú zsűri véleményezett.

 

A legjobban Simonyi-Kovács duó kakaspörköltje juhtúrós sztrapacskával ízlett az ítészeknek. Második helyen végzet Dakó József őzpörköltje, harmadikon pedig a Laki-Traki marhapörköltje. A zserbókészítők közül Kökény Zoltánné süteményét első helyre sorolták, második lett Simonyi Péterné, harmadik pedig Tóthné Szűcs Julianna. Az önkormányzat csülökpörkölttel kínálta meg a vendégeket, és aki akart, az jelképes ötszáz forintért vehetett is belőle.

Az óvodások és általános iskolások rajzokat készítettek A mi falunk címmel. Az óvodások közül Paulin Viola Napsugár csoportos, Sütő Hanna Vackor, Kis-Valen Mateusz és Kis-Valen Jázmin Bóbita csoportosok munkáját díjazta a zsűri. Az alsó tagozatosoknál Henrich Lenke 3/b, Krizsán Sarolta 3/a, Mócza Réka 4/a és Varga Dalma 4/b kapott díjat. A felső tagozatosok közül a grafika tanszakos munkáját ismerte el a zsűri.

Ezúttal is meggyújtották a tábortüzet, ami mellett az ifjúsági tánccsoportosok mutatták be produkciójukat. Addig, míg Balázs Pali felkészült a koncertjére, a szalonnasütő helyen is fellobbant a láng, és akinek kedve volt, az süthetett szalonnát. Balázs Pali után Mutaós Yanni lépett a színpadra, őt pedig retro diszkó követte Dj. Gazsóval.