1. 2024.03.19. kedd, József
  2. |
  3. 6 °C
  4. |

Közel félmilliárd forintot nyert a tiszakécskei konzorcium

A megyénkből hét konzorcium nyújtott be pályázatot a Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kezdeményezett térségek című felhívásra. Mind a hét konzorcium nyert, összesen 3,5 milliárd forintot.

Térségünkből a tiszakécskei önkormányzat, mint konzorciumvezető, nyújtotta be a pályázatot. A konzorcium keretében a lakiteleki, a szentkirályi, a tiszaalpári, a tiszaugi önkormányzatok, valamint a megyei önkormányzat, a Grasroots Sport Oktatás-módszertani és Kutatásfejlesztési Nonprofit Kft., továbbá a Fénykörközösség Kutatási és Fejlesztési Nonprofit Kft. összesen 491.074.912 millió forintot nyert. Erről Tiszakécske jegyzője értesítette szerdán az érintetteket.

Az összegből az önkormányzatok által fenntartott alapszintű humán közfoglalkoztatásokban dolgozó szakemberek képzése valósulhat meg. Továbbá a gyermekek személyiség és kompetencia fejlesztését iskolai és munkaerő-piaci érvényesülését elősegítő, iskolán kívüli programok megvalósítását – kiemelt figyelemmel a hátrányos helyzetű tanulókra – lehet megoldani. Komplex óvodai szolgáltatás is megvalósulhat a projektből.