1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Átadták a felújított óvodát

Ünnepélyes keretek között adták át ma, péntek délelőtt Tiszakécskén a felújított Béke utcai óvodát.

 

A beruházás negyvenegy millió forintba került, melyből huszonhat millió forint pályázati pénz volt, a többi pedig önkormányzati önerő. A kivitelezést helyi szakemberek végezték. A két és fél hónap alatt, belső és külső festést, fűtéskorszerűsítést, tetőfelújítást valósítottak meg. Addig, míg a felújítás zajlott, a gyerekeket más óvodákban helyezték el.

Az ünnepség alkalmával Badari Katalin köszöntötte a jelenlévőket. Az intézményvezető elmondta, hogy a Béke utcai épület harminchét éve működik óvodaként, bár több mint száz éves maga az épület. Kovács Ernő kormánymegbízott örömmel jegyezte meg beszédében, hogy Tiszakécskén minden óvodás korú gyermeket el tudnak helyezni. Tóth János polgármester köszönetet mondott a kivitelezőknek, és arról is beszámolt, hogy a következő évben is folytatják az önkormányzati intézmények felújításait.

Az ünnepség alkalmával a nagy és középső csoportos óvodások adtak műsort, majd az épület előtt Kovács Ernő és Tóth János átvágták a nemzetiszínű szalagot. Ezt követően pedig koccintottak a beruházás sikerére.