1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Csatlakoztak a Magyar Parasport Napjához

Ettől az évtől kezdődően az Emberi Erőforrások Minisztériuma február 22-ét a Magyar Parasport Napjának nyilvánította. Ebből az alkalomból érzékenyítő órákat tartottak a tiszakécskei gimnáziumban.

 
 

Tíz órától Sipos Péter onko olimpiai bajnokkal volt egy 15 perces messengeres beszélgetés, aki 14 évesen vesztette el az egyik karját, de a sport azóta is az élete (kosárlabda utánpótlásedző) és erőt ad neki a mindennapokhoz is. Péter 16 és 18 évesen is kint volt Varsóban az Onko Olimpián, mindkét alkalommal több érmet is nyert hát- és gyorsúszásban úgy, hogy a többi versenyző mind ép volt, csak neki hiányzott az egyik karja.

 
 

A beszélgetést követően a Paralimpiákról és a parasportokról nézhettek meg rövid videókat a diákok, majd Csengődi István tanár úr osztotta meg a tanulóifjúsággal a sérült emberekkel és a parasportolókkal kapcsolatos személyes élményeit.

 

A szünet után lehetőségük volt a diákoknak testközelből is átérezni, hogy milyen sérülten, fogyatékkal élve sportolni, kipróbálhatták a vakcselgáncsot, az ülőröplabdát, illetve bekötött szemmel, egy társuk segítségével teljesíthettek egy akadálypályát.