1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Korszerűbb, esztétikusabb lett a könyvtár

Ünnepélyes keretek között adták át ma délelőtt a felújított lakiteleki könyvtárat. A beruházás öt millió forintból valósult meg.

 

Ha egy település gyarapodik, a benne lakók gazdagodnak. Kezdte beszédét Szabó Istvánné könyvtárvezető. Az elmúlt évben lehetőség nyílt arra, hogy pályázatot adjon be az intézmény a Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjteményi Kollégiumához, Települési könyvtárak szakmai eszközfejlesztése, korszerűsítése címen. A pályázat feltétele volt, hogy az önkormányzat saját erőből vállalja a felújítási költségeket. A könyvtár tereinek átgondolt tervezésével, a szolgáltatási tér alapterülete megnőtt, így az elvárásoknak megfelelő korszerű, minden igényt kielégítő felújított könyvtárat avathatott fel Kiss Anita polgármester és Ramháb Mária a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója. Részmunkálatonként aljzatbeton kiegyenlítés, padlóburkolás, festés, villanyszerelés valósult meg a 3.5 millió forint pályázati pénzből és a másfél millió forint önrészből. Ennek eredményeként tágasabb lett a tér, a könyvtári környezet korszerűbbé, esztétikusabbá vált.

Az ünnepségen beszédet mondott Kiss Anita, Ramháb Mária, Dékány Zoltánné, önkormányzati képviselő, nyugdíjas könyvtárvezető. A műsorban verset mondott dr. Fincicky Sándorné, Farkas Rebeka, Nagy Róbert. Közreműködött még: a Csilingelő Csengettyük Tehetség Műhely óvodásai, valamint az Eötvös iskola Mini Fúvószenekara.

Az avatás alkalmával elültettek egy kocsányos tölgyet is, aminek gödrébe mindenki szórt egy lapát földet, a gyerekek egy tenyér földet dobtak bele, de olyan is akadt, aki meglocsolta a fát. Az ünnepség befejezéseként játékpartira hívták a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt.