1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Eloltották a bugaci erdőtüzet

Tegnap (csütörtök) délután fél kettőkor kapták a riasztást a tűzoltók, hogy egy kilenchektáros fenyőerdő kigyulladt Bugac területén. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek több településről is a lánglovagok.

 

Információnk szerint ilyen nagy létszámú tűzoltóegység az utóbbi időben nem vett részt tűzoltásban. Több mint húsz egység próbálta megakadályozni a tűz továbbterjedését, és vette körül az égő erdőt. Érkeztek tűzoltók: Budapestről, Szegedről, Kecskemétről, Szentesről, Csongrádról, Kiskunfélegyházáról, Kiskunhalasról, Kiskunmajsáról, Kalocsáról, Dabasról, Ruzsáról, Monorról, Kistelekről, Tiszakécskéről, Lakitelekről, Nyárlőrincről és természetesen Bugacról. A legmagasabb fokozat miatt volt szükség ilyen nagy létszámú egységek mozgósításra. Így, hogy ilyen nagy erőkkel vették körül az erdőt, „csak” négy hektár vált a tűz martalékává.

A lakiteleki és a nyárlőrinci önkéntes tűzoltók együtt vonultak a helyszínre a nyárlőrinciek szerkocsijával. A lakitelekieket Balla Gábor, Müller Ferenc és Gödény Sándor, a nyárlőrincieket pedig Kerekes Tamás, Balla Gergő és Csernák Roland képviselte.

A tüzet este nyolc órára sikerült eloltani, jelenleg az utómunkálatok folynak. Azt, hogy mi okozta a tüzet, egyelőre nem lehet tudni. A tűz lakóépületet nem veszélyeztetett, személyi sérülés nem történt.