1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Tótágas Torna Túra aranyéremmel

Hetedik alkalommal rendezték meg a Tótágas Torna Túra kistérségi óvodai sportverseny Kunszentmártonban. Bács-Kiskun megyét a lakitelekiek képviselték.

 

A Szent Anna Katolikus Óvoda szervezte, a kistérségi óvodai sportversenyt, melyre kiemelkedő mozgásképességgel rendelkező, gyerekekből álló csapatok jelentkezését várták. Ez volt már a hetedik alkalom, amikor is a nagycsoportos óvodások vetélkedhettek egymással. A Lakiteleki Szivárvány Óvoda Törperősök csapatát Aszódiné Magyar Beáta óvodapedagógus készítette fel a vetélkedésre. A csapatot tizenkét bátor és fürge gyermek: Ambrus András, Dora Tibor, Farkas Kitti, Hegedűs Ákos, ifj. Hősi Győző, Jakobei Viktor, Kakó Villő, Mokos Luca, Molnár Zsófia, Szabó Attila, Szuetta Bános, Tóth Máté, és két felnőtt, Hősi Győző szülő és Rácz Zoltán, az óvoda karbantartója alkotta, akiknek szintén végre kellett hajtaniuk a váltó verseny feladatait.

A városi sportcsarnokban a zenére történő bevonulás, és bemelegítés után indult a megmérettetés. Kunszentmártont három, Cibakházát, Csépát, Cserkeszőlőt, Öcsödöt, Békésszentandrást, Homokot és Lakiteleket egy-egy csapat képviselte. A verseny tíz feladatból állt, egy-egy feladatban tíz óvodás és két felnőtt vehetett részt. A csapatok a versenyszámok között cserélhették a gyermekeket. Az értékelés stopperrel mért idő alapján történt. A küzdő felek között nagy harc alakult ki a jó teljesítményekért, mert mindenki nagyon keményen és elszántan vetette bele magát a versenybe. A lakitelekiek nagy ellenfele a homoki csapat volt, szinte fej-fej mellett haladtak az élen, az egész verseny alatt. A gyerekek és a felnőttek is mindent megtettek azért, hogy kihozzák magukból a legjobb teljesítményt. Ennek köszönhetően elhozták az aranyérmet, az első helyen végeztek. Ez volt már a harmadik alkalom, amikor a lakitelekiek bizonyultak a legjobbnak.

Kakóné Gál Andrea, mint létszámfelelős, kísérte a gyermekeket, neki az volt a feladata, hogy egy másik csapatnál figyelje a szabályok betartását. Ott volt az eseményen Sütő Lászlóné, intézményvezető, és néhány szülő is. A verseny után Tóth Ferenc, Tóth Máté édesapja meghívta a csapatot egy fagyira, ami még emlékezetesebbé tette ezt a napot az óvodások számára. A gyermekek szállításában a lelkes szülők segítettek.