1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Gólokban gazdag mérkőzésen nyert a Tiszakécske

Hazai pályán fogadta a labdarúgó bajnokság NB III Közép csoportjában lévő Duna Aszfalt Tiszakécske VSE csapata a Dabast, és nagyarányú győzelmet aratott.

 

Már a 4. percben vezetést szereztek a hazaiak Juhász László révén, majd Markó Ádám is betalált. Juhász tizenegyesből növelte az előnyt, majd Tölgyesi Viktor is büntetőből lőtte a negyedik gólt. A dabasiak a félidő hajrájában szépítettek. A második félidőben ismét Tölgyesi volt eredményes, amire a dabasiak egy tizenegyesből lőtt góllal tudtak csak válaszolni a találkozó hajrájában.

Kicsit vissza kell néznünk az őszi mérkőzésünkre, mondta Szabó István. Ott edző kollégám azt mondta, hogy osztálykülönbség van a két csapat között. Engem úgy neveltek és a játékosoknak is azt mondtam, hogy az adósságot vissza kell adni. Most megmutattuk, hogy lassan osztálykülönbség lesz a két csapat között. Örülök, hogy ki tudtuk szolgálni a közönséget, mert ez fontos, önfeledten, jól játszottunk. Sajnálom, hogy négy-öt gólhelyzetünkből nem tudtunk gólokat elérni, de nem vagyok telhetetlen. Örülök annak, hogy a csapat így válaszolt a kétkedésekre. Ez a találkozó biztosan megmarad az emlékezetemben, mert jól játszottunk, szép gólokat szereztünk.

Agresszív Tiszakécskével találkoztunk, amiben a játékvezető is partner volt. A Kécske élvezte a hazai pálya előnyét – vélekedett Erős Károly a dabasiak mestere. Aki reálisan nézte a mérkőzést, az láthatta, hogy nem álltunk be védekezni, felvállaltuk a futballt, továbbra is ezt fogjuk játszani, de a hazaiak kihasználták a hibáinkat.

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE–Dabas 5–2 (4–1)

Tiszakécske, 500 néző. Vezette: Kátai (Ambrus, Köteles)

Duna Aszfalt TVSE: Helesfay – Oláh, Csáki, Juhász (Mihály), Tölgyesi, Puskás, Polyák (Zámbori), Bartucz (Pintér), Markó, Ludánszki, Kocsis. Edző: Szabó István

Dabas: Scheilinger – Crkvenjakov, Sárközi (Lázár), Makrai, Mundi, Fitos (Sándli), Fritz, Erős R., Eördögh, Kiss (Laczkó), Földes. Edző: Erős Károly

Gól: Juhász 4., 26., Markó 22., Tölgyesi 43., 57., ill. Erős 45., Mundi 88.