1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Negyed százados jubileumot ünnepeltek

Megalakulásának negyed százados évfordulóját ünnepelte a Kösöntyű Néptánccsoport. A jubileum alkalmából az ifjúsági tánccsoport és az óvodások is felléptek.

 

Táncos évtizedek 1993-2018 címmel mutatta be a 25 éves Kösöntyű Néptánccsoport ünnepi műsorát a lakiteleki művelődési házban. Egészségedre János! Népszokások, jeles napok ősztől tavaszig. Alcímként ezt választotta a csoport a jubileum alkalmából. A megjelenteket Molnárné Lezsák Anna köszöntötte, majd először az ünnepelt tánccsoport lépett a színpadra mennyasszony kikéréssel, bagi mulatsággal. Ezt követően az óvoda Perdülj, Fordulj néptánccsoportjának a műsorát láthatták a jelenlévők. A régi idők disznóbál hangulatát idézték fel a Kösöntyűsök Dél-alföldi táncokkal. Az ifjúsági tánccsoport fonóbéli játékot mutatott be bodrogközi táncokkal. Néhány egykori alapító és jelenleg is a csoporthoz tartozó táncos dunántúli ugróssal lepte meg a közönséget.

A második részben szilágysági táncok következtek János köszöntéssel, majd az ifjúsági táncosok nyárádmenti táncokat adtak elő. A felcsíki táncokkal a tél temetését mutatták be a Kösöntyűsök. A programban Tormási Elek és barátai zenéltek. A műsor végén a táncosok közül Szuetta Béla köszönte meg a csoportvezetőknek, Lezsákné Sütő Gabriellának és Fantoly Gyulának a két és fél évtizedes munkájukat.