1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Fogatos, lovas határbejárás

Hagyományos határbejárását tartotta a Tiszaalpári Lovas Egyesület. A bejáráson nem csak fogatok, de lovasok is részt vetek.

 

A gyülekező a lovas pályánál volt, ahol mindenki arra a kocsira ült fel, amelyikre akart. Természetesen nem csak felnőttek, de gyerekek is szerették volna látni, hogy milyen a tiszaalpári határ. Abban mindenki egyet értett, hogy poros. Az elmúlt időszakban ugyanis kevés csapadék esett. Ettől függetlenül a fogaton ülőket nem zavarta a por. Néhány helyen megálltak, hogy a lovak pihenjenek, és mindenki elvégezze természetes szükségletét. Több helyen is azt lehetett látni, hogy milyen előrehaladott állapotban vannak a vetések, de azt is, hogy egyesek nem kímélik a természetet és szemetet raknak le az erdőkben.

A cél, a Boros tanya volt, ahol finom pörkölt várta a határbejáráson lévőket. Előtte azonban a fogatosok és lovasok megitatták a lovakat. Baranyi János jóvoltából előkerült a hegedű is, aminek hatására néhányan dalra is fakadtak. Az ebéd és a társalgás után mindenki hazatért otthonába.