1. 2024.03.19. kedd, József
  2. |
  3. 6 °C
  4. |

A Katica csoportosok nyerték a vetélkedőt

Nem mindennapi izgalmakkal zajlott a nyárlőrinci óvodában a családi játékos vetélkedő. A szervezők ezúttal is komoly feladat elé állították a szülőket és a gyerekeket egyaránt.

 

Már megszokott esemény az a nyárlőrinci óvodában, hogy a ballagás után játékos családi vetélkedőt rendeznek az óvónők, ahol a szülők és a gyerekek együtt küzdhetnek az Ovikupáért. A feladat már többen is ismerhették, mert az elmúlt években is hasonlók voltak, mégis mindig nagy várakozás előzi meg az eseményt. A szülők talán jobban készülnek, mint a gyerekek, mert ők már tudják, hogy miben kell jeleskedni ahhoz, hogy a legjobbak legyenek. A talicskában tolt óvodás mindig népszerű, ezúttal is az volt. Vigyázni kell azonban arra, hogy a csemete ki ne essen menetközben belőle, miközben apuka, vagy anyuka rohan vele. A másik nagy kedvenc a kötélhúzás. Itt nincs olyan szabály, hogy csak férfiak, vagy csak nők szállhatnak be. Aki akart, az odaállhatott a kötélhez, hogy minden erejével húzza. Az ölben vitt gyermek, aki merőkanálban vizet visz feladat sem egyszerű, talán ezért is tartozik az is kedvencek közé. A feladatok összesítése után természetesen győztest hirdettek, akik ezúttal a Katica csoportosok voltak, így övék lett az Ovikupa.

A kimerült feladatok után mindeninek jól esett a Tóth István által készített paprikás krumpli, így senki sem maradt éhesen.