1. 2024.03.19. kedd, József
  2. |
  3. 6 °C
  4. |

A második hely már biztos a Kécske számára

Egy percig sem volt vitás, hogy ki nyeri a mérkőzést az NB III-as labdarúgó bajnokság 28. fordulójában Tiszakécskén. A hazaiak a Vecsést fogadták, és könnyű győzelmet arattak.

 

A találkozó megkezdése előtt hatalmas eső esett a városra, de ez nem befolyásolta a mérkőzés lejátszását. Egy másik esemény viszont késleltette a kezdést, mert a vecsésiek otthon hagyták az igazolásukat. A kötelező fél óra várakozási idő előtt néhány perccel sikerült a bírói öltözőbe eljuttatni a szükséges iratokat. Ez a kellemetlen incidens akár meg is zavarhatta volna a hazaiakat, de nem ez történt. Igaz, az első találatra majd nem fél órát kellett várni a szurkolóknak. Puskás egy szép támadás után talált a vecsési kapuba. Utána már jobban pörgött a játék, és először Mihály, majd Juhász is bevette a vendégek kapuját. Ezt követően kicsit kiengedtek a hazaiak, és egy gólt engedélyeztek a vendégeknek. A mérkőzés hajrájában ismét a kécskeiek játszottak fölényben, és Puskás révén újabb gólt rúgtak.

Egy kicsi hiányérzetem van, mert sok helyzetet kihagytunk. A ziccereket be szoktuk rúgni, de összességében gratulálok a csapatnak, mert a második hely már biztos számunkra – mondta Szabó István a tiszakécskeiek mestere. Ha valaki ezt mondja a bajnokság előtt, akkor egyből elfogadtam volna. A mérkőzés előtti huza-vona kicsit látszott a csapaton, de aztán jól elkaptuk a fonalat, szép gólokat rúgtunk. A kihagyott helyzetkért mindig bosszús vagyok, de tudom, hogy mindent nem lehet berúgni. Ezen próbálunk változtatni. Összességében látszott a mérkőzésen a két csapat tabellán elfoglalt helyezése. Mi kombinatívabban játszottunk, erőben is jobbak voltunk, amit elterveztünk, meg tudtuk valósítani. Jó, hogy a közönség mindig mellettünk van. Nem elégedünk meg a második hellyel, megyünk tovább.

Elnézést kérünk a technikai vezetőnk hibája miatt, ez a klubunkra nézve nem szimpatikus, de azt gondolom, hogy a hazaiak nagyon sportszerűen kezelték ezt a szituációt – nyilatkozta Szász Ferenc a vecsésiek edzője. Tudtuk, hogy nem rólunk fog szólni a mérkőzés, mert egy bajnok aspiráns ellen játszottunk. Mi sajnos már kiesett pozícióban vagyunk, az lett volna a célunk, hogy megnehezítsük ellenfelünk dolgát. Igazából ennyivel jobb volt a Tiszakécske. Voltak a találkozónak olyan periódusai, ahol megmutattuk, hogy alakulhatott volna ez a tavasz jobban is, ettől függetlenül a jövőt kell építenünk, hogy minél hamarabb visszakerüljünk az NB III-ba.

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE–Vecsési FC 4–1 (2–0)

Tiszakécske, 600 néző. Vezette: Újhelyi (Köteles, Katona)

Duna Aszfalt TVSE: Helesfay – Benkó, Zámbori, Csáki, Juhász (Kalmár), Tölgyesi, Puskás, Kardos, Mihály (Pintér), Markó, Kocsis (Horváth). Edző: Szabó István

Vecsés: Komora – Balázs (Molnár), Bojtor (Koziorowski), Radnai, Petric, Lajer, Csordás, Takács, Kemerle (Szabó E.), Szalai, Kaiser. Edző: Szász Ferenc

Gól: Puskás 27., 85, Mihály 34., Juhász 47., ill. Koziorowski 71. Kiállítva: Petric 45.