1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Bolondballagást tartottak a végzősök

Nem csak a középiskolákban, de egyes általános iskolákban is szokás, hogy a tanévet befejező utolsó előtti napon bolondballagást tartanak a végzős tanulók.

 

A nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulói június 15-én délelőtt tartották, ezt a már hagyományosnak mondható eseményt. A diákok különböző színes ruhákba öltöztek, amire különböző szövegeket írtak, és kifestették arcukat, főleg a szájukat. Ez utóbbinak különösen nagy jelentősége volt, mert a végzősök minden osztályba bementek és a kisebbek, valamint a tanárok arcára egy-egy puszit nyomtak. Mivel sok gyereknek adtak puszit, így folyamatosan kenték rúzzsal, legfőképpen pirossal a szájukat. Akadt olyan kisdiák, aki nem akarta, hogy puszit kapjon, inkább elbújt, de így is megtalálták, és nem menekülhetett.

Amikor minden osztályban jártak, utána mindenki a tornaterembe ment, mert egy kis műsorral mutatkoztak be a nyolcadikosok. Természetesen ebből sem hiányozhatott a humor és a vidámság. A végén közös táncra hívták a gyerekeket és a tanárokat a végzősök.