1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Ingyenes táborban voltak a diákok

Vasárnap kezdődött és ma csütörtökön délután fejeződött be az a tábor, melyen negyven lakiteleki általános iskolás vett részt, és amit a helyi önkormányzat szervezett.

 

A Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek’’ pályázattal hatvannyolc millió forintot nyert a lakiteleki önkormányzat. A támogatásnak köszönhetően minden résztvevő gyermek teljesen ingyenesen vehetett részt a táborban, amit a helyi kempingben tartottak. Az első napnak az ismerkedés egy közös tábortűz és szalonnasütés adta meg az alap hangulatát. Az egységesség jegyében mindenki egy kulacsot és egy baseball sapkát kapott ajándékba. A következő napokban csónakázás, strandolás, kalandpark, budapesti kirándulás (Future Park), Vita Box üzemlátogatás, éjszakai bátorságpróba, valamint az Orsi sajtház által készített sajtkóstolás is szerepelt a programok között.

Amint azt Kiss Anita polgármester elmondta, az elsődleges cél az volt, hogy a különböző korosztályú gyermekek megismerkedjenek egymással illetve kialakuljon egy jó csapatszellem, mert 2020 júniusáig, az öt pedagógussal, akik a tábort vezették és irányították, még számos közös programban fognak részt venni. A gyermekek hatalmas élményekkel lettek gazdagabbak az öt nap alatt.