1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Fákat döntött ki a csütörtöki vihar

A csütörtök délutáni vihar, jelentős károkat okozott Lakitelek és Tiszaalpár egyes területein.

 

A dél-kelet felől érkezett szél, sötét felhőket hozott, melyekből sűrű csapadék hullott alá. A mérések szerint rövid idő alatt, hatvankét milliméter eső hullott le. Tiszaalpár határában jég is esett, ami károsította a növényeket. Fák ágait törte le a vihar, és házakról cserepeket fújt le. Információnk szerint az egyik háznál a nagy mennyiségű csapadék miatt tizennyolc tyúk fulladt bele a vízbe. Egy, a vasúti sín melletti telefonoszlop is kidőlt.

Lakiteleken, pontosabban Tőserdőben a nyilvános WC mellett, egy tölgyfát döntött ki a szél, ami ráborult egy platánfára, utána pedig a villanyvezetékre és két villanyoszlopot kidöntött. A Makai dűlőben egy ház tetejére faág dőlt, amit hamarosan el fognak távolítani. A viharkárok helyreállításához a tiszakécskei önkormányzati tűzoltók vonultak ki, és kezdték meg a kidőlt fák összevágását. Információnk szerint a lakiteleki önkéntes tűzoltók is kaptak riasztást, de ők azt válaszolták, hogy mérlegelési joguk van, hogy hova vonulnak ki.

Másnap, vagyis pénteken délelőtt a kiskunfélegyházi és a kalocsai hivatásos tűzoltók is segédkeztek a kidőlt fák eltakarításban.