1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Hét és fél óra játék után született meg az első találat

A Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság ötödik fordulójában a Tiszakécske a Budaörsöt fogadta. Az első félidőben még a vendégek vezettek, a második játékrészben a hazaiak először egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték.

 

Ezúttal sem lehetett panasz a szurkolókra. Az eső ellenére, ami a kezdésre elállt, szép számmal jöttek ki a találkozóra. Talán érezték, hogy valami történni fog, ami eddig még nem történt. A találkozót a hazaiak kezdték jobban. Gyors ellentámadásokkal próbálkoztak, és több alkalommal is veszélyeztették Demjén kapuját. Főleg Gréczi Márk előtt adódott lehetőség, de a fiatal játékos több alkalommal is rossz megoldást választott. A másik oldalon viszont Kékesi fejese okozott ijedséget, ami után a labda a hálóban kötött ki, de a játékvezető les címén érvénytelenítette. Az első 25 percben sokkal gyorsabbak voltak a tiszakécskei játékosok ellenfelüknél, de aztán egy büntető megváltoztatta a helyzetet. Kocsis buktatta a tizenhatoson belül Sajbán Márkot. A tizenegyest Lengyel a jobbra mozduló Molnár mellett a bal sarokba lőtte 0–1. Ezt követően feljött a Budaörs, és ők vették át a játék irányítását.

A második játékrészben még jobban felszívták magukat a tiszakécskeiek, bár a budaörsieknek is akadtak helyzeteik. A nézőtéren már mindenki azt várta, hogy mikor sikerül végre az első NB II-es gólt megszerezni. Ez a 74. percben vált valóra, amikor is szögletrúgás után Csáki magasan kiemelkedve fejelt a kapuba 1–1. Az egyenlítés után még bátrabban játszottak a hazaiak, és a 82. percben, kis szerencsével, a vezetést is megszerezték. A tizenhatoson belül ugyanis az egyik budaörsi játékos kézzel ért a labdához. A játékvezető ezúttal is a tizenegyes pontra mutatott. Kardos állt a labda mögé, és magabiztosan lőtt a hálóba 2–1. Ezután már a budaörsieket sürgette az idő, de a tiszakécskeiek tartani tudták az előnyt, így nem változott az eredmény.

Duna Aszfalt TVSE–Budaörs 2–1 (0–1)

Tiszakécske,750 néző. Vezette: Nazsa (Kormányosi II., Punyi)

Tiszakécske: Molnár – Oláh, Csáki, Kardos, Polyák, Szabó L. (Puskás 62.), Kocsis, Kirchner, Tölgyesi (Mihály 69.), Gréczi G. (Károly 58.), Gréczi M. Vezetőedző: Szabó István

Budaörs: Demjén – Menyhárt, Kékesi, Tányéros, Ódé, Fényes (Csobánki 84.), Kesztyűs, Lengyel, Végh (Fodor 68.), Marques (Sajbán Miklós 64.), Sajbán Márk. Vezetőedző: Bognár György

Gólszerző: Lengyel 27. 11-esből, ill. Csáki 74., Kardos 82. 11-esből. Sárga lap: Polyák 31., Oláh 91.,

Nagyon örülök a győzelemnek, főleg azért, hogy 0–1-ről tudtunk fordítani – nyilatkozta a találkozó után Szabó István. Ezzel a győzelemmel egy gát szakadt át. Több pozitívumot is láttunk a győzelemben, főleg azt, hogy 0–1-ről tudtunk egy ilyen jó csapat ellen fordítani. Úgy érzem, hogy megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Olyan belső akaratunk és hitünk volt, ami átsegített bennünket a holtponton. Ettől függetlenül helyén kell kezelni ezt a sikert, de megmutattuk, hogy mi is itt vagyunk az NB II-ben. Most az a legfontosabb számunkra, hogy számba vegyük a sérülteket. Állapotfelmérést tartunk, mert szerdán már a Cegléddel találkozunk. Visszatérve a mostani mérkőzésre, helyenként jól játszottunk, de a helyzeteinkkel rosszul sáfárkodunk, amit ebben az osztályban keményen megbüntetnek. A végén nekünk volt szerencsénk, ami kell is a futballhoz. Szoknunk kell még ennek az osztálynak a szervezettségét.

Úgy láttam, hogy ezen a mérkőzésen jobban játszottunk, mint a Tiszakécske, viszont a hazaiak jobban brusztoltak, így megérdemelten nyerek – vélekedett Bognár György. Sajnálom, hogy az első félidőben fejelt gólunkat nem adta meg a játékvezető, szerintem nem volt les, de majd visszanézzük. Sok helyzetet kidolgoztunk az első félidőben, ami több gólt érdemelt volna.